Handige tips voor meer vakantiedagen in 2024

Tips voor meer vakantiedagen in 2024

Het is ook dit jaar weer een puzzel (maar wel een leuke!): hoe kun je je vakantiedagen in 2024 slim inzetten om zo lang mogelijk vrij te zijn? Wij gebruiken onze vrije dagen natuurlijk het liefst om op reis te gaan, maar een vakantie thuis of in eigen land is af en toe ook heerlijk. Ga je dit jaar op singlereis? Dan zoek je gewoon een reis met vertrekdatum die in jouw agenda past. Die reisgenoten, die sluiten vanzelf aan.  

Goed nieuws; de meeste feestdagen in 2024 vallen gunstig. Dit maakt het een uitstekend jaar om extra lange vakanties te plannen door de tactische inzet van je vakantiedagen. Uiteraard betekent een feestdag niet voor iedereen dat je dan ook vrij bent. Dit is afhankelijk van de sector waarin je werkt en/of de afspraken met je werkgever. Ben je ZZP’er of ondernemer? Dan kun je natuurlijk nog beter zelf bepalen hoe je je vakantie indeelt.  

Ontdek hoe je met een minimale inzet van je vakantiedagen maximaal kunt genieten van je vrije tijd. Zo kun je tot wel 49 dagen vrij zijn door de inzet van 24 vakantiedagen. Nog meer tijd om mee te gaan op groepsreis met GoToo, dus. Hoe je dit doet? Lees snel verder. 

Pak je agenda er maar bij
Reken je mee? Door de vier dagen na Pasen vrij te vragen (2 t/m 5 april), kun je jezelf trakteren op een 9-daagse vakantie. Heb je Goede Vrijdag ook vrij? Dan komt er zelfs nog een dag bij.

Voor een echt lange vakantie is mei de maand bij uitstek door de nationale vrije dagen Hemelvaartsdag op 9 mei en tweede pinksterdag op 20 mei. Hierdoor kun je door 13 vrije dagen op te nemen, maar liefst 23 dagen achtereen vrij zijn. Dit is een gouden kans voor zowel groepsreizen als singlereizen, vooral omdat mei een ideale reistijd is voor vele bestemmingen. 

Denk ook vast aan de periode rondom Kerst en Oud & Nieuw, aangezien zowel kerst als nieuwjaarsdag doordeweeks valt (woensdag en donderdag). Door ook de eerste dagen van januari vrij te nemen, kun je door de opname van maar 7 vakantiedagen maar liefst 16 dagen achtereen vrij zijn. Kerst en Oud en Nieuw is vaak wel een duurdere periode om te reizen. Vroeg boeken van hotels (en eventueel vliegtickets) is voor de feestdagenperiode dus altijd een tip, wanneer je zeker wil zijn van goede prijzen en beschikbaarheid.  

Benieuwd naar de andere groepsreizen/singlereizen van GoToo? Je vindt ons aanbod hier. En... of je nu op groepsreis gaat of niet, vergeet niet je vakantiedagen slim in te zetten.