Georgië groepsavontuur voor single reizigers

De oudste wijntraditie ter wereld en een echt outdoor-paradijs: dit is jouw singlereis door Georgië

Bekijk de reizen
chevron-down

Waarom singlereizen naar Georgië?

Georgië is een fascinerend land tussen Europa en Azië, gelegen aan de Zwarte Zee. Voor 'Wie is de Mol' in 2018 hadden weinig Nederlanders van het land gehoord, maar hier komt nu langzaam verandering in. 

Georgië beschikt over een rijke geschiedenis en diverse cultuur. De adembenemende Kaukasus vormt het decor voor dit land, dat bekendstaat om zijn gastvrijheid en verrukkelijke keuken. Tbilisi, de hoofdstad, ademt een levendige sfeer met zijn kronkelende steegjes en bruisende markten.

Georgië is ook beroemd om de wijntraditie, die al in 6.000 v.C. begon. De wijn in Georgië wordt op een unieke manier gemaakt, namelijk met qvevri's (stenen kruiken) die in de grond worden ingegraven. Wijnboeren stoppen de gekneusde druiven in de kruik en laten de vergistingsprocessen gebeuren. De wijn die ontstaat is oranje. UNESCO heeft deze unieke traditie opgenomen in haar immateriële culturele erfgoedlijst. In Georgië groeien maar liefst 540 verschillende druivenrassen. Genoeg te proeven dus, tijdens je singlereis!

Tenslotte, natuurliefhebbers opgelet: Georgië is een waar outdoor-paradijs. Je kunt er geweldig hiken, paardrijden, raften en mountainbiken. Niet te vergeten: in de winter kun je ook nog eens geweldig skiën in de Kaukasus. 

GoToo neemt je mee op ontdekkingsreis naar Georgië. Lees snel verder voor alle informatie over deze singlereis.

Georgië Facts

HOE IS HET WEER IN GEORGIË?
De beste tijd om naar Georgië te reizen, is mei t/m oktober. In juli en augustus kan het er goed heet worden. Temperaturen met uitschieters tot 40 graden zijn dan ook niet uitzonderlijk. In de winter kun je in het Kaukasusgebergte uitstekend skiën.    

29°C
Gemiddelde temperatuur in het hoogseizoen

WAT IS DE NATIONALE TAAL?
Georgisch

WAT IS DE VALUTA?
Georgische Lari

TIJDZONE
In de zomertijd is het in Georgië 2 uur later dan in Nederland, in de wintertijd 3 uur.

TOP DRIE ACTIVITEITEN
1. Hike naar de Gergeti Trinity Church
2. Bezoek grotwoningen-dorp Uplistsikhe
3. Ga paardrijden in de Truso vallei

TOP VIJF GERECHTEN OM TE PROBEREN
1. Khinkali - dumplings gevuld met vlees of groente
2. Khachapuri – warm brood met kaas, ei en boter
3. Chakapuli – lamsstoofpotje met groente, op smaak gebracht met kruiden 
4. Mtsvadi gegrild varkens- of rundvlees op een spies
5. Churchkhela - walnoten gedipt in druivensap. Vanwege de taaie structuur en nootachtige smaak wordt dit gerecht vaak de 'Georgische snickers' genoemd.