Vietnam groepsavontuur voor singlereizigers

Het beste streetfood, chaotische steden en een onvergetelijke cruise door Ha Long Bay: dit is jouw singlereis door Vietnam

Bekijk de reizen
chevron-down

Waarom singlereizen naar Vietnam?

Eeuwenoude architectuur, meeslepende landschappen en moderne steden maken Vietnam tot een bestemming van ongekende schoonheid.

Vietnam: een land waar de buitenlandse invloeden van China en Frankrijk duidelijk zichtbaar zijn, maar dat toch onmiskenbaar Zuidoost-Aziatisch blijft. De keuken is natuurlijk wereldberoemd, van stomende pho-noedels tot verse rolls en pittige salades. Alleen al vanwege het eten is het de moeite waard om Vietnam te bezoeken (het lekkerste eten proef je in kleine eetkraampjes op straat, op elke hoek van Hanoi, Ho Chi Minh en daarbuiten).

Maar de landschappen bieden net zo veel om van te genieten. Van Halong Bay tot de serene oevers van de Zuid-Chinese Zee: Vietnam bruist. Terrasvormige rijstvelden, witte zandstranden, ruige bergen en kolkende rivieren; overal waar je in Vietnam komt, is er weer een ander adembenemend uitzicht. Je zult er ogen tekort komen.

En de Vietnamese steden? Je hebt het moderne en altijd levendige Ho Chi Minh, het meer traditionele Hanoi met zijn historische oude wijk en de mooie met lantaarns verlichte straten van Hoi An, om er maar een paar te noemen. Ben je er klaar voor? Het is tijd voor avontuur...

Vietnam Facts

HOE IS HET WEER IN VIETNAM?
Vietnam kent een subtropisch klimaat, met een duidelijk regenseizoen (mei t/m september). In het noorden van Vietnam kan het in de winter aanzienlijk kouder zijn dan in het zuiden, temperaturen liggen dan gemiddeld tussen de 17 en 20 graden. In het zuiden ligt de temperatuur het hele jaar tussen de 30 en 36 graden.

33°C
Gemiddelde temperatuur in het hoogseizoen

WAT IS DE NATIONALE TAAL?
Vietnamees

WAT IS DE VALUTA?
Vietnamese Dong

TIJDZONE
Tijdens Nederlandse zomertijd is het in Vietnam 5 uur later, in de wintertijd 6 uur.

TOP DRIE ACTIVITEITEN
1. Maak een cruise op een boutique schip door Ha Long Bay
2. Proef heerlijk streetfood in de straatjes van Hanoi
3. Klim naar de top van de Mua Cave in Ninh Binh voor een spectaculair uitzicht

TOP VIJF GERECHTEN OM TE PROBEREN
1. Banh Mi - Vietnamese baguette sandwich
2. Goi cuon - verse springrolls
3. Thit Nuong - noodle salade
4. Xoi Ga – plakrijst en vlees geserveerd op een bananenblad
5. Pho – noodle soep

1 reis gevonden
Beach Adventures

Voel Vietnam

location pin Vietnam suitcase -16 dagen vanaf €14 Ontdekken chevron-right