Portugal groepsavontuur voor singlereizigers

Onvergetelijke smaken, uitzichten die blijven boeien en een explosie aan cultuur: dit is jouw singlereis door Portugal

Bekijk de reizen
chevron-down

Een singlereis naar Portugal is altijd een goed idee. Na een vlucht van maar 2.5 uur vanaf Amsterdam sta je al in Porto, de stad van (uiteraard) port, ontelbare wijnbars en levendige pleinen. Acclimatiseer op een terrasje langs de Douro en kijk eens goed om je heen. Je reis is begonnen.

Dwaal door de straten van Lissabon om haar unieke schoonheid te bewonderen en word verliefd op de met azulejo betegelde gebouwen en gotische kerken. Neem je wandelschoenen maar mee, Lissabon is gebouwd op zeven heuvels. Even uitrusten? Stap in een van de wereldberoemde trams en laat je meevoeren naar de volgende historische wijk. Een bezoek aan een fadobar mag hier niet ontbreken.

Portugal is de laatste grens tussen Europa en de machtige, onstuitbare Atlantische Oceaan. Van Porto tot de Algarve, langs de kustlijn van Portugal wemelt het van de plekken die je niet wilt missen. Portugal heeft ook zijn wilde landschappen. Ontdek de bergpaden van Sintra in een 4x4-jeep en je zult grillige paleizen en extravagante villa's tegenkomen, verborgen tussen majestueuze dennenbossen. De Douro-vallei is bezaaid met wijngaarden en produceert enkele van 's werelds beroemdste wijnen. Stap aan boord van een bootje en verken de groene heuvels vanaf het water.

Last but not least; de vulkanische Azoren. 1300 kilometer verwijderd van het vasteland vind je deze smaragdgroene parels in de Atlantische Oceaan. Hiken, walvisspotten en kajakken - de Azoren zijn een ultiem paradijs voor outdoorliefhebbers. 

Portugal facts

HOE IS HET WEER IN PORTUGAL?
Het westen van Portugal heeft een zeeklimaat, terwijl het zuiden (Algarve) een Middellandse Zeeklimaat heeft. In het binnenland en het oostelijke deel van de Algarve kan het in de zomer 35 à 40 graden worden. Langs de kust zijn deze hoge temperaturen vaak goed te verdragen door de lage luchtvochtigheid en de zeebries. Zelfs in de winter komen de temperaturen in de Algarve uit tussen de 15 en 18 graden. Portugal is hiermee een bestemming die het gehele jaar goed te bezoeken is. 

26°C
Gemiddelde temperatuur in het hoogseizoen

WAT IS DE NATIONALE TAAL?
Portugees

WAT IS DE VALUTA?
Euro

TIJDZONE
In Portugal is het een uur vroeger dan in Nederland.

TOP DRIE ACTIVITEITEN
1. Proef wijn in een van de vele wijngaarden in de Algarve
2. Ga surfen in de Atlantische Oceaan
3. Bezoek de beroemde kastelen van Sintra

TOP VIJF GERECHTEN OM TE PROBEREN
1. Pastel de nata - het bekendste gebakje van Portugal, werkelijk overal te verkrijgen!
2. Sardinhas assadas - gegrilde sardines, met name in de zomer erg populair, dan zijn ze super vers
3. Bifana – het populairste streetfood van Portugal, dit broodje gekruid varkensvlees is op elke straathoek te verkrijgen.
4. Arroz de marisco – traditioneel gerecht uit de Algarve: rijst gekookt met verschillende soorten zeevruchten.
5. Picanha – staartstuk, een stevig stuk rundvlees van de BBQ.

2 reizen gevonden
For First-Timers Beach Adventures

Proef Portugal

location pin Portugal suitcase 7 dagen vanaf €1840 Ontdekken chevron-right
For First-Timers

Azoren: de smaragdgroene eilanden

location pin Portugal suitcase 7 dagen vanaf €1969 Ontdekken chevron-right