Kroatië groepsavontuur voor singlereizigers

Kletterende watervallen, sprookjesachtige steden en relaxte eilandvibes: dit is jouw singlereis door Kroatië

Bekijk de reizen
chevron-down

Waarom singlereizen naar Kroatië?

Kroatië is al jaren een van de populairste bestemmingen op de Balkan en een van de meest charmante singlereis bestemmingen die Europa te bieden heeft.

Neem nu het landschap. Weelderige groene dennenbossen en intens blauwe rivieren lopen tot aan de Adriatische kust, die op sommige plekken zeker niet onderdoet voor de Caribbean. Kroatië staat bekend om haar meren en sprookjesachtige watervallen, waarbij de Plitvice en Krka misschien wel de bekendste zijn. 

Game of Thrones gezien? Veel van de scenes zijn opgenomen in de Kroatische stad Dubrovnik, dat van buitenaf lijkt op een groot kasteel. Een tikje toeristisch is het wel, maar een wandeling over de stadsmuur biedt je een geweldig uitzicht over de stad en de felblauwe zee waaraan zij gelegen is. Ga hier ook zeker de kleine zijstraatjes in en ontdek de verborgen cafétjes van de stad.

Afwisselende landschappen gecombineerd met een hartelijke bevolking en een mediterrane cultuur, er is genoeg om je te betoveren in Kroatië. Omarm de Adriatische sfeer op het eiland Sipan, met zijn sprankelende turquoise water en pittoreske haven. Maak kennis met de erfenis van de Romeinen in Split en bewonder de grandeur van het paleis van Diocletianus.

Als je op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten, zal Kroatië je niet teleurstellen. Kajak over de smaragdgroene waterwegen van Mreznica, peddel rond de eilanden van de Adriatische Zee, fiets over het schiereiland Pelješac met zijn bekroonde wijngaarden of kook een feestmaal met een plaatselijk gezin.

Of je ideale reis nu bestaat uit cultuur of ruig avontuur, Kroatië is best of both worlds.

Kroatië facts

HOE IS HET WEER IN KROATIË?
In Kroatië zijn drie verschillende klimaten aanwezig. De zuidelijke kustgebieden hebben een mediterraan klimaat, het hoger gelegen gedeelte een continentaal klimaat en het deel dat aan Hongarije grenst, heeft een gematigd continentaal klimaat. In het mediterrane zuiden ligt de temperatuur in de zomermaanden rond de 29 graden, in de winter komt dit zelden onder de 12 graden uit. 

27°C
Gemiddelde temperatuur in het hoogseizoen (zuiden)

WAT IS DE NATIONALE TAAL?
Kroatisch

WAT IS DE VALUTA?
Euro

TIJDZONE
Er is geen tijdsverschil tussen Kroatië en Nederland

TOP DRIE ACTIVITEITEN
1. Kayakken op de Mrežnica rivier
2. Wandelen door Plitvice National Park
3. Feesten op Hvar

TOP VIJF GERECHTEN OM TE PROBEREN
1. Pasticada - de bekendste stoofpot met langzaam gegaard rundvlees in rode wijn- en pruimensaus
2. Cevapi - gegrilde worstjes
3. Paski sir – zoute schapenkaas
4. Gevulde paprika – extra lekker in de zomer en herfst, dan worden ze geoogst
5. Crni rizot – zwarte risotto (door inktvisinkt) verder gevuld met vis en zeevruchten

1 reis gevonden
For First-Timers Beach Adventures

Exclusief Kroatië

location pin Kroatië suitcase 6 dagen vanaf €1835 Ontdekken chevron-right