Jordanië groepsavontuur voor singlereizigers

Voel je een nomade in de woestijn, drijf in de Dode Zee en ontrafel de mysteries van Petra: dit is jouw singlereis door Jordanië

Bekijk de reizen
chevron-down

Waarom singlereizen naar Jordanië?

Wanneer je reist door het maanlandschap van Jordanië, komt er bij ons maar één woord op; buitenaards mooi.

Net buiten Amman, de artistieke en boheemse hoofdstad van Jordanië, ontvouwen de landschappen van Jordanië zich voor je met al hun verrassingen. Uitgestrekte bergen, rode glooiende duinen, zoute zeeën en verbluffende archeologische vindplaatsen: reizen in Jordanië is een aaneenschakeling van indrukwekkende momenten.

Ten eerste Wadi Rum. De beroemde woestijnregio van Jordanië is een gebied van uitzonderlijke schoonheid dat wordt onderbroken door fraaie zandsteenformaties. De Wadi Rum woestijn is het decor van vele (sciencefiction) films, waaronder Star Wars: the rise of Skywalker, The Martian en Dune. Het landschap heeft veel weg van Mars, wij begrijpen die filmmakers wel. Ervaar hoe de duinen dieprood kleuren tijdens een kameelrit in de vroege ochtend bij zonsopgang. Trek vervolgens naar de Dode Zee, waar je gewichtloos op het laagste punt op aarde zweeft.

Last but zeker not least Petra. Niets kan je helemaal voorbereiden op het effect dat deze oude stad, uitgehouwen in de rotswand, op je zal hebben. Petra valt in geen duizend woorden te beschrijven en zelfs geen enkele foto doet Petra echt recht (en er zijn geweldige foto's).

Is je nieuwsgierigheid gewekt? Ontdek hieronder onze Jordanië avonturen.

Jordanië Facts

HOE IS HET WEER IN JORDANIË?
Tijdens de zomer in Jordanië (juni t/m september) is het er zonnig, warm tot heet en er valt vrijwel geen neerslag. Temperaturen lopen met gemak op tot 30 graden, in het zuiden gemiddeld 37 tot 41 graden. Ook in kustplaats Aqaba worden deze temperaturen behaald. 's Nachts daalt de temperatuur aanzienlijk, ook in de zomer (tot ca. 17 graden). De winters in Jordanië zijn zacht, met temperaturen die niet veel lager uitvallen dan 11 graden. 

30°C
Gemiddelde temperatuur in het hoogseizoen

WAT IS DE NATIONALE TAAL?
Arabisch

WAT IS DE VALUTA?
Jordaanse dinar

TIJDZONE
Tijdens Nederlandse zomertijd is het in Jordanië 1 uur later, in de wintertijd 2 uur.

TOP DRIE ACTIVITEITEN
1. Bezoek mysterieus en sprookjesachtig Petra
2. Overnacht in de Wadi Rum woestijn
3. Drijf in de Dode Zee

TOP VIJF GERECHTEN OM TE PROBEREN
1. Mansaf - lam in yoghurtsaus
2. Falafel - gefrituurde balletjes gemaakt van kikkererwten
3. Kunafa – zoet dessert op basis van kaas
4. Mujadara – linzen en rijst met topping van uien
5. Maqluba – een 'omgekeerd' gerecht van rijst, vlees en groenten

1 reis gevonden
For First-Timers

Onbeschreven Jordanië

location pin Jordanië suitcase 7 dagen vanaf €2509 Ontdekken chevron-right