Sri Lanka groepsavontuur voor singlereizigers

Unieke wildlife, de treinreis van je leven en de ultieme surfcultuur: dit is jouw singlereis door Sri Lanka

Bekijk de reizen
chevron-down

Waarom single reizen naar Sri Lanka?

Steden vol wierook, tuk-tuks die elkaar links en rechts inhalen en het lekkerste streetfood. Mistige hooglanden vol theeplantages en schilderachtige rotsformaties. Een dramatische kustlijn, met flinke golven en dus populair bij surfers... Sri Lanka lijkt een beetje op India – alleen op een kleinere, meer toegankelijke schaal, en in een veel langzamer tempo.

Natuurlijk is er avontuur als je dat wilt. Door over de vulkanische rotsen van Sigirya en Pidurangala te wandelen en onderweg panoramische uitzichten te bewonderen; door te fietsen door de straten vol geschiedenis van Polonnaruwa; of door de onvergetelijke treinrit vol haarspeldbochten door de hoogten van Tea Country te maken.

Waar Sri Lanka het best tot zijn recht komt is in de fijne balans tussen stranden, kleinschalige hotels en subtiel gekruide gerechten. Hier kun je op de resetknop drukken terwijl je geniet van verse zeevruchten in de relaxte vissershaven van Negombo, wat yoga uitproberen in een shala aan het strand, iets leren over het boeddhisme en zelfs mediteren met een meestergoeroe .

Als je over de stoffige paden van het Yala National Park bent gehobbeld, heb je misschien een massage nodig. Maar dat is een kleine prijs die je graag betaalt voor het spotten van luipaarden en olifanten in hun natuurlijke habitat. Bovendien heeft Sri Lanka voldoende spa's paraat om al die tijd in de wildernis te compenseren met een welverdiende wellness.

Sri Lanka Facts

HOE IS HET WEER?

Sri Lanka heeft een tropisch klimaat met duidelijke natte en droge seizoenen. De gemiddelde temperatuur in het hoogseizoen is 31ºC , terwijl de temperatuur in de winter gemiddeld 22ºC bedraagt.

31°C

Gemiddelde temperatuur in het hoogseizoen

WAT ZIJN DE NATIONALE TALEN?

Singalees en Tamil

WAT IS DE VALUTA?

Roepie

TIJDZONE

De tijdzone van Sri Lanka is GMT+5,5

TOP DRIE ACTIVITEITEN

  1. Beklim de Pidurangula bij zonsondergang
  2. Polonnaruwa verkennen op de fiets 
  3. Safari door Yala National Park 

TOP VIJF GERECHTEN OM TE PROBEREN

  1. Kottu – een gerecht bestaande uit vlees, groenten en platbrood
  2. Kukul – romige curry bestaande uit kokosnoot en kruiden
  3. Parippu – dhal-curry
  4. Lamprais – rijst, vlees en curry gevouwen in een bananenblad
  5. Polos – curry gemaakt van jonge jackfruit
1 reis gevonden
Beach Adventures

Aziatisch Avontuur met Afrikaanse Wildlife

location pin Sri Lanka suitcase 13 dagen vanaf €2909 Ontdekken chevron-right