Italië groepsavontuur voor singlereizigers

Leef la dolce vita, verdwaal in eeuwenoude straatjes en leer pasta maken van 'nonna': dit is jouw singlereis door Italië

Bekijk de reizen
chevron-down

Waarom singlereizen naar Italië?

Tijdloze schoonheid, intrigerende ruïnes en de wereldberoemde Italiaanse keuken. Italië is al tientallen jaren een van de meest geliefde bestemmingen voor singlereizen. Italië verveelt eigenlijk nooit en wil je eens iets anders zien dan het vasteland, dan tippen wij Sardinië en Sicilië als je volgende singlereis bestemming.

Elke streek in Italië is anders, daarom kun je er wat ons betreft ook niet vaak genoeg naartoe. Rome, Florence, Apulië. De wijngaarden van Toscane en de ruïnes van Pompeii. Waar moet je beginnen? In Rome vind je niet-te-missen bezienswaardigheden zoals het Colosseum, het Pantheon en het Forum Romanum. In Toscane piepen middeleeuwse stadjes en sprookjesachtige kastelen uit tussen kronkelende rijen cipressen, omringd door oude olijfboomgaarden en eeuwenoude wijngaarden. En naast die wijn (hallo, Chianti-streek) zul je hier ook het hart van de Italiaanse keuken tegenkomen.

Ga ten slotte zuidwaarts naar Puglia voor het zonnigste deel van je reis, waar je langs de iconische kegelvormige trullohutten van de regio kunt fietsen. Verken de witgekalkte vissersdorpjes langs de Adriatische en Ionische kust en drink een grappa uit de regio op een van de vele terrasjes. Saluti!

Italië Facts

HOE IS HET WEER IN ITALIË?
Het Italiaanse klimaat varieert van noord naar zuid. De zomers zijn in het hele land meestal droog en heet, met een paar stevige herfst stormen. De gemiddelde zomertemperatuur in Rome is 31°C, terwijl het in de winter met 8°C een stuk frisser is.

30°C
Gemiddelde temperatuur in het hoogseizoen

WAT IS DE NATIONALE TAAL?
Italiaans

WAT IS DE VALUTA?
Euro

TIJDZONE
Er is geen tijdsverschil tussen Italië en Nederland

TOP DRIE ACTIVITEITEN
1. Proef de beroemde wijnen van Toscane
2. Volg een Italiaanse kookles
3. Bezoek de charmante trullisteden van Puglia

TOP VIJF GERECHTEN OM TE PROBEREN
1. Pizza
2. Lasagne
3. Risotto
4. Polenta - Italiaanse maispap
5. Ribollita - Toscaanse vegetarische soep

1 reis gevonden
For First-Timers Beach Adventures

Sicilië: Culinaire, Strand & Vulkanische avonturen

location pin Sicilië suitcase 7 dagen vanaf €2749 Ontdekken chevron-right