België groepsavontuur voor single reizigers

Bekijk de reizen
chevron-down

Waarom singlereizen naar België?

Een bezoek aan onze zuiderburen - menig Nederlander is er dol op. België wordt ook door steeds meer singlereizigers ontdekt. Het is namelijk de perfecte bestemming voor een stedentrip of outdoor avontuur, zonder dat je ver hoeft te reizen. 

In iets meer dan een uur reis je al met de hogesnelheidstrein van Amsterdam naar Antwerpen, 45 minuten langer treinen brengt je tot Brussel. Aangekomen in België ga je direct op in het bruisende stadsleven en de bourgondische levensstijl van haar bewoners. In de talloze gezellige cafés en restaurants staan heerlijke Belgische specialiteiten op de kaart - van die gerechten zonder poespas, maar bomvol smaak. Uiteraard vergezeld van een ijskoud pintje. 

Ook Brugge, met zijn grachten en middeleeuwse gebouwen, is een must-see. Dwaal door de oude straatjes en ontdek talloze hofjes. Wist je dat Brugge onder andere beroemd is vanwege de bierleiding die maar liefst 3.3 km lang onder het centrum doorloopt? Deze unieke leiding zorgt ervoor dat er geen vrachtwagens meer van de stadsbrouwerij naar de verderop gelegen bottelarij hoeven te rijden. 

Voor liefhebbers van de natuur biedt België mooie wandel- en fietsroutes, vooral in de Ardennen. Dit heuvelachtige gebied is ideaal voor avontuurlijke singlereizigers die houden van outdoor activiteiten zoals kajakken, klimmen, mountainbiken of wandelen door bossen en langs beekjes.

Op singlereis naar België? Bekijk hieronder ons reisaanbod. 


België facts

HOE IS HET WEER IN BELGIË?
België heeft een gematigd zeeklimaat met sterke invloeden van de Noordzee. De Belgische zomers zijn qua temperatuur en weerbeeld vergelijkbaar met die in Nederland. In de Ardennen kan het het gehele jaar koeler zijn dan in de rest van het land. 

22°C
Gemiddelde temperatuur in het hoogseizoen

TOP DRIE ACTIVITEITEN
1. Dwaal door de middeleeuwse straatjes van steden als Brugge, Antwerpen en Gent
2. Ga kamperen in de Ardennen
3. Doe een bierproeverij in een authentieke brouwerij

TOP VIJF GERECHTEN OM TE PROBEREN
1. Moules-frites – mosselen met frites, vaak gestoomd in witte wijn met ui en kruiden
2. Vlaamse stoverij – hartige stoofpot van rundvlees, gekookt in bier, geserveerd met friet
3. Wafels – maar dan wel van een echte patisserie! 
4. Chocolade – Belgische chocolade is wereldberoemd en van topkwaliteit
5. Waterzooi – romige stoofpot, vaak bereid met kip en geserveerd met een romige bouillon

1 reis gevonden
For First-Timers Micro Adventures

Micro Adventure: Vespa adventure Brugge

location pin Brugge suitcase 3 dagen vanaf €399 Ontdekken chevron-right