Portugal groepsavontuur voor singlereizigers

Onvergetelijke smaken, uitzichten die blijven boeien en een explosie aan cultuur: dit is jouw singlereis door Portugal

Bekijk de reizen
chevron-down

Een singlereis naar Portugal dompelt je onder in een cultuur die een groot deel van zijn karakter te danken heeft aan de zee – dit is de laatste grens tussen Europa en de machtige, onstuitbare Atlantische Oceaan.

Van Porto tot de Algarve, langs de kustlijn van Portugal wemelt het van de plekken die je niet wilt missen. Zelfs de melancholische tonen van de fadomuziek lijken hier van zee te komen.

Dwaal door de straten van Lissabon om de vervagende schoonheid te bewonderen en word verliefd op de met azulejo betegelde gebouwen en gotische kerken. Verder naar het noorden, in Porto, vind je de middeleeuwse straten van Ribeira, boordevol wijnbars en levendige pleinen.

Portugal heeft ook zijn wilde landschappen. Ontdek de bergpaden van Sintra in een 4x4-jeep en je zult grillige paleizen en extravagante villa's tegenkomen, verborgen tussen majestueuze dennenbossen. De Douro-vallei is bezaaid met wijngaarden en produceert enkele van 's werelds beroemdste wijnen. Last but not least; de vulkanische Azoren. 1300 kilometer op drift in de Atlantische Oceaan... Alles stroomt hier immers terug naar de zee.

Portugal facts

HOE IS HET WEER IN PORTUGAL?
Het westen van Portugal heeft een zeeklimaat, terwijl het zuiden (Algarve) een Middellandse Zeeklimaat heeft. In het binnenland en het oostelijke deel van de Algarve kan het in de zomer 35 à 40 graden worden. Langs de kust zijn deze hoge temperaturen vaak goed te verdragen door de lage luchtvochtigheid en de zeebries. Zelfs in de winter komen de temperaturen in de Algarve uit tussen de 15 en 18 graden. Portugal is hiermee een bestemming die het gehele jaar goed te bezoeken is. 

26°C
Gemiddelde temperatuur in het hoogseizoen

WAT IS DE NATIONALE TAAL?
Portugees

WAT IS DE VALUTA?
Euro

TIJDZONE
In Portugal is het een uur vroeger dan in Nederland.

TOP DRIE ACTIVITEITEN
1. Proef wijn in een van de vele wijngaarden in de Algarve
2. Ga surfen in de Atlantische Oceaan
3. Bezoek de beroemde kastelen van Sintra

TOP VIJF GERECHTEN OM TE PROBEREN
1. Pastel de nata - het bekendste gebakje van Portugal, werkelijk overal te verkrijgen!
2. Sardinhas assadas - gegrilde sardines, met name in de zomer erg populair, dan zijn ze super vers
3. Bifana – het populairste streetfood van Portugal, dit broodje gekruid varkensvlees is op elke straathoek te verkrijgen.
4. Arroz de marisco – traditioneel gerecht uit de Algarve: rijst gekookt met verschillende soorten zeevruchten.
5. Picanha – staartstuk, een stevig stuk rundvlees van de BBQ.

1 reis gevonden
For First-Timers Beach Adventures

Proef Portugal

icons/32/map-pin Portugal suitcase 8 dagen vanaf €1995 Ontdekken chevron-right