Singlereis of groepsreis, wat is nu eigenlijk het verschil?

Singlereizen en groepsreizen – wat is nu eigenlijk het verschil?

Als je online zoekt naar reizen die je (in je eentje) met anderen kunt doen, dan zul je er al snel achter komen dat er zowel single- als groepsreizen bestaan. Maar wat is nu het verschil en wat past bij jou? 

Iedereen gelijk
Laten we beginnen met een singlereis. Zoals de naam al verraadt, is dit een reis exclusief gericht op mensen die alleen reizen. Je wil graag op reis, maar hebt geen reispartner voor die datum of die ene bestemming die je graag wil bezoeken. Met een singlereis heb je deze uitdagingen niet; jij bepaalt waar je heen wilt en wanneer, je reisgezelschap hoef je niet zelf te regelen. De groep bij een singlereis bestaat uit individuen die elkaar vaak op voorhand nog niet kennen. Tijdens de reis ontdek je samen de bestemming en beleef je allerlei avonturen. Omdat iedereen alleen reist, maak je snel contact en zorgt de groep voor een hoop gezelligheid en verbinding. Je ontmoet veel nieuwe mensen – uit singlereizen ontstaan dan ook vaak nieuwe vriendschappen.  

Daten of niet?
Een veelgehoord vooroordeel over een singlereis is dat dit ook direct een datingreis is - bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een relatie. Ga jij voor de liefde op singlereis? Bekijk dan eerst goed de reisbeschrijving. De meeste singlereizen zijn tegenwoordig niet gericht op daten, al weet je natuurlijk nooit wie je tegenkomt...  

It's all in the mix
Boek je een groepsreis, dan bestaat je reisgezelschap vaak uit meerdere soorten reizigers. Bij een groepsreis kunnen behalve singles ook koppels, vrienden of soms gezinnen onderdeel zijn van het reisgezelschap. Groepsreizen kunnen hierdoor meer divers zijn in leeftijd en interesses. De dynamiek van een groepsreis kan variëren, afhankelijk van de samenstelling van de groep. Boek je alleen, dan is het slim om vooraf te checken hoe de groep is samengesteld. Weet je direct waar je aan toe bent.  

Singlereis? Net een tikje anders.
Bij GoToo organiseren we alleen singlereizen – maar liever spreken wij over ‘groepsavonturen voor singles’. ‘Singlereis’ klinkt zo oubollig, vind je niet? Je medereizigers bij een reis van GoToo zijn (net als jij) hoger opgeleide 40plussers – grote kans op een gelijkgestemd reisgezelschap dus. Is iedereen dan ook alleenstaand? Zeker niet, alle reizigers bij GoToo reizen alleen, maar kunnen natuurlijk ook een partner hebben. Die heeft misschien net wat andere vakantie-interesses. Nog even over dat avontuur: je bepaalt zelf hoe dat er voor jou uitziet. Wij stellen een afwisselend programma samen met een hoop local life, (soms uitdagende) activiteiten en culinaire hoogtepunten. Heb je een keer behoefte aan een dag op het strand? Dan zie je de rest van de groep gewoon 's avonds weer.   

Ready to GoToo? Bekijk ons reisaanbod hier.