Ben jij een GoToo Traveller?

Met deze checklist hak je sowieso de knoop door!

Zie je de singlereizen van GoToo wel zitten, maar twijfel je nog of je wel een GoToo Traveller bent? Met deze checklist hak je definitief de knoop door. Op naar het avontuur!

1. Vrijheid vind je heel belangrijk

Op reis wil je -net als thuis- kunnen gaan en staan waar je wilt. Nog even alleen door de souk lopen, linksaf slaan op je Vespa op Sicilië of ingaan op de uitnodiging van een local om samen thee te drinken: je wilt je eigen gang gaan. Je bent op zoek naar vrijheid, terwijl je avontuurlijke rondreis perfect voor je geregeld is.

2. Je stapt graag uit je comfortzone om het avontuur aan te gaan

In dat wankele bootje een rivier vol nijlpaarden afzakken kan natuurlijk spannend zijn. Net als achterop de motor van een Vietnamees springen voor een ritje door de chaos van Hanoi. Maar juist als je uit je comfortzone stapt, beleef je de mooiste avonturen. Gewoon doen, want het is het waard.

3. Je kiest altijd voor unieke ervaringen op reis

De kans is groot dat je maar één keer op een bepaalde plek komt. En dus haal je alles uit je reis. Je bezoekt niet alleen de standaard highlights (eerlijk is eerlijk, de bekendste hoogtepunten wil je niet missen), maar je kiest bewust ook voor unieke ervaringen. Jij doet dingen graag een beetje anders. En die dingen zijn niet makkelijk in je eentje te regelen. Denk aan een expeditie in Sovjetbusje dwars door Kirgizië. Een wandelsafari met een Maasai-stamhoofd in Kenia. Of midden in een modderige sawa staan, terwijl je een rijstboer in Indonesië helpt bij het planten van de rijst. Die unieke ervaringen maken je soloreis onvergetelijk.

4. Kopje onder in je bestemming

Op reis ben je letterlijk en figuurlijk in een andere wereld. Je duikt in je reisbestemming en gaat elke dag opnieuw op ontdekkingstocht. Je wilt nieuwe smaken uitproberen, unieke ervaringen beleven en onbekende bestemmingen verkennen.

5. Je bent graag onder de lokale bevolking

Hoe mooi een land ook is, uiteindelijk zijn het de locals die je reis écht onvergetelijk maken. Optrekken met locals is niet alleen leuk, je leert hen en hun manier van leven ook beter begrijpen. Bij GoToo ruimen we dan ook volop tijd in voor lokale contacten. Een cricketwedstrijd met dorpsbewoners in Sri Lanka, Vietnamees leren koken of lunchen (en sparren!) met een Japanse sumoworstelaar: jij bent overal helemaal op je plek.

6. Je reist graag met gelijkgestemde reizigers in dezelfde levensfase

Je loopt niet in zeven sloten tegelijk als je alleen op reis bent, maar je weet ook: proostend de dag afsluiten is samen nét even leuker. Dus reis je het liefste samen met mensen in dezelfde leeftijdscategorie en in dezelfde levensfase. Zo sluit je vriendschappen die nog wel eens lang mee zouden kunnen gaan.

7. Duurzaamheid is een belangrijk punt

Toerisme en duurzaamheid zijn in sommige opzichten lastig te combineren. Maar reizen kan ook bijdragen aan een betere wereld. Jij wilt dat lokale gemeenschappen ook profiteren van je komst. Je stapt niet in het vliegtuig als je ook de trein of de bus kunt pakken en je wilt dat de CO2-uitstoot van je reis gecompenseerd wordt.

Klaar voor het avontuur?

En, ben je inderdaad een GoToo Traveller? Kijk dan bij onze avontuurlijke groepsreizen voor soloreizigers!