Avontuurlijke rondreis na je veertigste

hét medicijn tegen een midlifecrisis

Op je twintigste trok je zonder nadenken met een enkeltje de wijde wereld in en zag je wel waar je uitkwam. Je sliep zonder klagen in volle slaapzalen, liftte zorgeloos door Laos en veranderde binnen het uur drie keer van reisplan. Er zijn mensen die deze reisstijl hun hele leven volhouden. Maar voor de meeste veertigers en vijftigers geldt nu eenmaal dat die wilde en onbezonnen tijd achter ze ligt. Betekent dat dat je nu veroordeeld bent tot gezapige reisjes aan de hand van de reisleider? Natuurlijk niet. Avontuurlijk reizen heeft gewoon een ander karakter gekregen. Een avontuurlijke rondreis na je veertigste ziet er bijvoorbeeld zo uit:

Je hebt geen tijd om je reis zelf te regelen, dus je laat dat aan een expert over
Je dagelijkse leven is druk. Allemaal prima, maar dan blijft er niet veel tijd (of zin) over om zelf een hele reis te regelen. Dat laat je liever over aan reisexperts die precies weten wat de meest unieke en avontuurlijke plekken op een reisbestemming zijn. 

Je zit niet te wachten op een reis die helemaal dichtgetimmerd is
Aan de andere kant: je hebt ook geen trek in een reis die van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat bomvol zit. Je wilt zelf op pad kunnen en je eigen avontuur te maken. Je bent dan misschien niet meer wild en onbezonnen, maar vrijheid om te doen wat jij wil staat nog steeds voorop.

Alleen reizen is leuk, maar nieuwe mensen ontmoeten ook
Alleen op reis gaan is avontuurlijk, maar feit is: nieuwe vrienden maken na je veertigste valt niet mee. Dat maakt een groepsreis met leeftijdsgenoten ook zo interessant. Eindelijk een manier om gelijkgestemden te ontmoeten. Mooi voor op reis, maar wie weet houd je er ook langdurige vriendschappen aan over.

Reizen in stijl: met meer budget kun je ook meer avontuur kopen
Denk je bij ‘avontuur’ aan een land doorliften, slapen op iemands bank en rondkomen van tien euro per dag? Onzin! Avontuur heeft niets met budget te maken. Het mooie van reizen na je veertigste is dat je een stuk meer te besteden hebt dan vroeger. Je hoeft niet meer onder het mom van ‘lekker avontuurlijk’ op een slaapzaal te slapen, maar kunt mooi die luxe boomhut in Thailand boeken. Niets mis met reizen in stijl! Besparen op ervaringen hoeft ook niet meer. Vanuit een luchtballon olifanten spotten op de Serengeti? Wijnproeven bij een sfeervolle wijnboerderij tussen de heuvels in Zuid-Afrika? Of met een 4x4 door het vulkanische binnenland van IJsland crossen? Kan allemaal. 

Meer levenservaring zorgt voor een meer verantwoord avontuur
Eerlijk is eerlijk: vroeger deed je vast wel eens stomme dingen, die ook slechter af hadden kunnen lopen. Dat krijg je als je wild en onbezonnen bent. Het fijne van reizen na je veertigste, is dat je een stuk beter weet welke avonturen verantwoord zijn en welke niet. Dat klinkt misschien niet erg spannend, maar je kunt onbezorgder genieten als je weet dat je avontuurlijke rondreis uiteindelijk veilig verloopt. 

Je hebt niemand nodig om je reisdromen waar te maken
Nog zo’n voordeel van reizen na je veertigste: je bent niet meer afhankelijk van anderen om die avontuurlijke reis aan te gaan. Waarom zou je wachten tot je vrienden eindelijk eens weg kunnen? Jij weet prima wat je wilt, je hebt het budget en de tijd, dus niets of niemand houdt je tegen. Een avontuurlijke rondreis na je veertigste houdt die midlifecrisis voorlopig wel op afstand.

Overwin je midlifecrisis en herontdek avontuur met GoToo Travel! 
Ontdek hier onze avontuurlijke rondreizen.