Winteravontuur onder het Noorderlicht

Over de reis

Huskies, sneeuwscooters en het noorderlicht, allemaal in minder dan een week?

Welkom bij je avontuurlijke magische wintervakantie in Zweeds Lapland.

In vijf dagen boordevol actie kun je je Arctische fantasieën waarmaken: met een team husky's door de bevroren bossen, door de wildernis navigeren op een spannende sneeuwscootersafari en opgewarmd rond het kampvuur het noorderlicht ervaren.

Je ervaart het leven van de doorgewinterde Johan, eigenaar van het unieke Lapland Guesthouse en jouw GoToo Guide. Je leert over zijn cultuur en de natuur die hem zijn hele leven al omringt. Met Johan vind je je weg door de wildernis, op zoek naar dieren en het magische Noorderlicht. Waarna je weer opwarmt in de houtgestookte sauna.

Bij de reis inbegrepen

itinerary Alle genoemde excursies en activiteiten op het reisschema
group Maximaal 16 reizigers
Profile Exclusief voor 40’ers en 50’ers
bus Transfer per (mini)bus
hotel 4 overnachtingen in Lapland Guesthouse in kamer naar keuze
food 4x ontbijt, 4x lunch, 4x diner
local-guide Lokale GoToo Guide gedurende de hele reis
Walk Professionele outdoor thermokleding (handschoenen, jas, broek, muts en handschoenen)
De route

Avontuur in Zweeds Lapland

Je vliegt naar Rovaniemi of Kittilä in Finland of naar Kiruna in Zweden. Na aankomst volgt een transfer naar Kangos in Zweeds Lapland. Net buiten het dorp ligt Lapland Guesthouse. Van daaruit verken je iedere dag weer een ander stukje van de wereld boven de poolcirkel.

Dag 1Kangos
Dag 2Kangos
Dag 3Kangos
Dag 4Kangos
Dag 5Kangos
Het programma

Vijf dagen vol sneeuw avontuur

Geloof Johan maar als hij zegt "The magic nature always makes me happy and I can't wait to share it with you. You are very much welcome to our part of the world and let us show you our backyard 👍🇸🇪👍!"

Dag 1

Boven de poolcirkel

Tijd om te vertrekken. Vandaag stap je in het vliegtuig naar Rovaniemi of Kittilä in Finland of naar Kiruna in Zweden. Vanaf het vliegveld reis je per minibus naar Lapland Guesthouse in Kangos, een dorpje in bijna het noordelijkste puntje van Zweden. Tijdens deze trip van ca. 3 uur kijk je je ogen uit.

Het winterwonderland trekt namelijk aan je voorbij. Je rijdt langs uitgestrekte bossen met besneeuwde boomtoppen, wilde rivieren en dichtgevroren meren. Als je Kangos gepasseerd bent, arriveer je in Lapland Guesthouse. Eigenaar Johan ontvangt je daar in zijn ‘huiskamer’. Als je gesetteld bent, wacht er in het restaurant een 3-gangen diner op je.

hotel Sfeer en luxe in Lapland Guesthouse
Dag 2

Stap in de diepe sneeuw

Trek je outdoor thermokleding aan en bind sneeuwschoenen onder, want vandaag zet je je eerste stappen in het winterse landschap. Je maakt een tocht over bevroren meren en door dichte bossen. Tijdens een traditionele fika wordt er koffie voor je gemaakt op een kampvuur. Uiteraard geniet je ook van een zoete lekkernij tijdens deze koffiebreak.

Vol verwondering keer je terug naar Lapland Guesthouse voor de lunch. De middag kun je vrij besteden. Plan een extra activiteit of warm even lekker op in de sauna op het terrein. En houd de Aurora app in de gaten als het donker wordt, om te weten wanneer het noorderlicht tevoorschijn komt. Al zal Johan je ook zeker roepen.

Walk Bind je sneeuwschoenen maar onder
Dag 3

Spring maar achterop bij mij

Een nieuwe dag vol avontuur. ’s Ochtends stap je in tweetallen op de sneeuwscooter. Daarmee kom je in Lapland namelijk op plaatsen die je anders nooit zou kunnen bereiken. De sneeuwscootertocht eindigt bij een rendierfarm. Vergeet onderweg niet om te wisselen, om optimaal te kunnen genieten van de wildernis.

Nog vol adrenaline kom je weer terug bij het Guesthouse. Als er ‘s avonds een heldere hemel is, spring je achterop een lange slee van Johan. Hij neemt je mee naar een open plek op een meer waar je het magische noorderlicht goed kunt zien. Je raakt niet uitgekeken. Een warme chocolademelk bij het kampvuur houdt je ondertussen lekker warm.

smile Spring maar achter op bij mij
Dag 4

Hondenweer

Heb je ooit met je eigen team husky’s op pad gewild? Vandaag is je kans. Als je bij de kennel aankomt, blaffen de husky’s al enthousiast. Ze staan te springen om met jou op avontuur te gaan. Ongeacht het weer. Na een korte uitleg over je slee, verandert de opwinding van de honden al snel in serene stilte terwijl ze hun eeuwenoude instincten benutten en doen waar ze het meest van houden: door de sneeuw rennen.

Een musher staat achterop de slee om de honden aanwijzingen te geven. Het is indrukwekkend om te zien hoe goed de honden samenwerken. Aan het einde van de tocht geniet je van een smaakvolle lunch en krijg je de kans om nog even met de husky’s te ravotten. Vergeet vanavond niet naar de lucht te kijken voor een laatste kans om het noorderlicht te spotten.

Dag 5

Hejdå

Afhankelijk van je vluchttijden heb je na je laatste nacht in Lapland Guesthouse nog even de tijd om de wildernis in te duiken. Daarna volgt een transfer naar het vliegveld voor de terugreis naar Nederland. De afgelopen vijf dagen ben je volledig ondergedompeld in de Arctische wildernis en heb je herinneringen gemaakt die een leven lang meegaan. Dankbaar daarvoor zeg je Johan en zijn staff gedag. Hejdå!

Samenvatting

Ready to GoToo?

  • In 5 dagen Zweeds Lapland ervaren
  • Beleef Lapland door de ogen van Johan
  • Sneeuwschoenwandelen in winterwonderland
  • Hondensledetocht en kennelbezoek
  • Sneeuwscootertocht naar rendieren
  • Magisch noorderlicht bij een kampvuur
  • Verblijf in het unieke Lapland Guesthouse

     

icons/32/map-pin Zweeds Lapland suitcase 5 dagen vanaf €2295