Alleenstaande reizen 55 plus

Soorten alleenstaande reizen 55 plus van GoToo

Alleenstaand en 55 plus? Tijd om te bepalen hoe jouw ideale singlereis eruitziet!  
 
Als 55-plusser heb je een aardige schat aan zelfkennis en vast al wat reiservaring. Dit betekent niet dat je de halve wereld al gezien moet hebben, maar je weet wel waar een reis voor jou in de basis aan moet voldoen.  

Wij verzamelden wat tips voor het vinden en boeken van jouw ideale singlereis. Goed om over na te denken, wanneer je de volgende gaat plannen. 

Een singlereis biedt de perfecte gelegenheid om andere alleenstaande 55-plussers te ontmoeten, nieuwe plekken te verkennen en onvergetelijke ervaringen op te doen. Om ervoor te zorgen dat jouw reis soepel verloopt en bij je past, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. 

 • Wanneer wil (en kan) ik op singlereis? 
  Sommige bestemmingen zijn het hele jaar door te bezoeken, zoals Lapland en IJsland. Hier heb je in de zomer een compleet andere ervaring dan in de winter, maar in beide jaargetijden geniet je van ongekend natuurschoon en nieuwe activiteiten. Andere bestemmingen zijn meer geschikt om van de lente tot de vroege herfst te bezoeken, zoals Kroatië en GeorgiëOverweeg dus het klimaat van de bestemming en het seizoen waarin je reist. Dit kan invloed hebben op wat je inpakt en je algehele reiservaring. 

 • Hoe lang wil ik op singlereis? 
  Voor een bestemming buiten Europa ben je eigenlijk altijd langer dan een week op reis. Logisch, als je bedenkt dat er een lange vlucht en vaak een jetlag bij komt kijken. Binnen Europa zou je ook voor een reis korter dan een week kunnen kiezen, onze tip als je niet veel vakantiedagen meer hebt of eens wil proberen of een singlereis bij je past.  

 • Welk type singlereis spreekt mij aan? 
  Kies een bestemming die aansluit bij jouw interesses. Houd je van cultuur, natuur, avontuur of ontspanning? Zorg ervoor dat de reis activiteiten biedt die je aanspreken. 

 • In welk kamertype verblijf ik het liefst? 
  Bij een singlereis kun je meestal kiezen tussen een kamer op indeling (je deelt deze dan met iemand van hetzelfde geslacht) of een kamer voor jezelf. Voor deze eenpersoonskamer betaal je meestal een toeslag. Heb je behoefte aan wat extra privacy, dan is een eenpersoonskamer ideaal. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om overdag wat meer je eigen koers te varen en je af te zonderen met een boek. Het is tenslotte jouw vakantie.

 • Wat wil ik uitgeven aan mijn singlereis? 
  Bepaal het totale budget voor je reis, inclusief vluchten, accommodatie, maaltijden, excursies en onvoorziene uitgaven. Zorg dat je ook wat extra geld hebt voor onverwachte kosten. Handig: bij GoToo boek je altijd een zeer complete singlereis. Je accommodatie, vluchten, veel maaltijden en activiteiten zijn al bij de prijs inbegrepen.  

For First-Timers Beach Adventures

Puur Bali & Lombok

location pin Indonesië suitcase 17 dagen vanaf €2795 Ontdekken chevron-right
For First-Timers Beach Adventures

Puur Bali & Lombok

location pin Indonesië suitcase 17 dagen vanaf €2795 Ontdekken chevron-right

Roadtrip IJsland per 4x4

location pin IJsland suitcase 10 dagen vanaf €3695 Ontdekken chevron-right
For First-Timers Beach Adventures

Proef Portugal

location pin Portugal suitcase 8 dagen vanaf €1800 Ontdekken chevron-right

Op avontuur met GoToo - de specialist op gebied van alleenstaande reizen 55 plus

Dezelfde leeftijd 
Boek je een singlereis als alleenstaande 55-plusser, dan is reizen met leeftijdsgenoten een pré. Je hebt vaak al aardig wat levenservaring opgedaan en hoeft niet meer zo nodig elke avond het licht in de bar uit te doen. Dit wil overigens niet zeggen dat je niet van een goed feestje houdt! Jij hebt daarnaast nog andere interesses en zoekt een singlereis met een hoop afwisseling én een gezellige groep mensen.  
 
GoToo organiseert singlereizen voor hoger opgeleide singles van 40-plus, zo is de kans op een gelijkgestemde groep al een stuk groter.  

Van de gebaande paden
Vergeet de standaard groepsreizen, langs standaard bezienswaardigheden met standaard activiteiten. Die kun je ook zelf organiseren, daar heb je ons niet voor nodig.  

Natuurlijk slaan we in IJsland de Golden Circle niet over. Maar jij zit er niet in een bus met 30 anderen, jij doorkruist het gebied per 4x4, die je zelf bestuurt. Natuurlijk verblijf je op Bali een paar nachten in Ubud, maar we nemen je wel mee op een beklimming van de Mt. Batur vulkaan, als je wil tenminste.  

Bij alle reizen van GoToo word je vergezeld van een bevlogen, lokale GoToo Guide. Iemand die de geheimen van een plek kent, omdat hij/zij er zelf is opgegroeid. Door je guide beland je op de mooiste plekken, eet je in de beste lokale restaurants en vermijd je alle tourist traps. Daar kom je tenslotte niet voor.  
 
Naast een hoop lokale cultuur zit er een goede portie avontuur in onze singlereizen. Denk aan raften over een kolkende rivier in Georgië, een hike naar een verborgen strand in Portugal of crossen met een sneeuwscooter door de ongerepte natuur in Lapland. Maak je geen zorgen, je hoeft niet enorm sportief te zijn om aan al deze activiteiten mee te kunnen doen. Ben je dit wel, dan weet je GoToo Guide vast nog wel een leuke extra uitdaging voor je!

For First-Timers

Azoren: de smaragdgroene eilanden

location pin Portugal suitcase 8 dagen vanaf €1995 Ontdekken chevron-right
For First-Timers

Azoren: de smaragdgroene eilanden

location pin Portugal suitcase 8 dagen vanaf €1995 Ontdekken chevron-right
Beach Adventures

Aziatisch Avontuur met Afrikaanse Wildlife

location pin Sri Lanka suitcase 14 dagen vanaf €2795 Ontdekken chevron-right
For First-Timers Beach Adventures

Sicilië: Culinaire, Strand & Vulkanische avonturen

location pin Sicilië suitcase 8 dagen vanaf €1995 Ontdekken chevron-right

Kom in contact of boek je reis

Of je nu al een singlereis op het oog hebt, of je nog aan het oriënteren bent, wij helpen je graag verder. Bekijk ons complete singlereis aanbod en neem contact met ons op via hello@gotoo.nl of 023 2340305.

For First-Timers Beach Adventures

Exclusief Kroatië

location pin Kroatië suitcase 7 dagen vanaf €1795 Ontdekken chevron-right
For First-Timers Beach Adventures

Exclusief Kroatië

location pin Kroatië suitcase 7 dagen vanaf €1795 Ontdekken chevron-right
For First-Timers Beach Adventures

Geheimzinnig Albanië

location pin Albanië suitcase 11 dagen vanaf €2095 Ontdekken chevron-right
Beach Adventures

Voel Vietnam

location pin Vietnam suitcase 18 dagen vanaf €2785 Ontdekken chevron-right
For First-Timers

Onbeschreven Jordanië

location pin Jordanië suitcase 8 dagen vanaf €2495 Ontdekken chevron-right
Winter Escapes For First-Timers

Winteravontuur onder het Noorderlicht

location pin Zweeds Lapland suitcase 5 dagen vanaf €1795 Ontdekken chevron-right